OGÓRKI KISZONE
Ogórki kiszone są wg. tradycyjnej receptury w beczkach, w okresie letnim po zbiorach. Do produkcji ogórków kiszonych wykorzystywane są ogórki pochodzące z własnej plantacji w połączeniu z innymi dodatkami, które tworzą produkt o niepowtarzalnym smaku i kruchości. Kiszenie sprawia, że stają się lekkostrawne i pełne wartości odżywczych, nie tylko wspomagając proces odchudzania, a także korzystnie wpływając na organizm, wzmacniając go. Świetnie nadają się także do oczyszczania organizmu z toksyn.
Dostępne opakowania:
Woreczek foliowy 0,4 kg;
Wiaderko 3 kg;
Ogórki kiszone z beczki luz – 6 kg.
Ogórki kiszone tarte 350 g;
Ogórki kiszone doypack z zamknięciem strunowym 1,4 kg.
Skład: ogórki, świeży czosnek, koper, gorczyca, liść laurowy, chrzan, ziele angielskie, sól kamienna.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 48 kJ / 11 kcal.
Tłuszcz: 0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 2,0 g
W tym cukry: < 0,5 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 3,5 g