KAPUSTA KISZONA
Kapusta jest kiszona metodą naturalną, który polega na samoczynnym i powolnym procesie kiszenia wspomaganym dodatkiem w postaci soli kamiennej. Występujące w kiszonkach bakterie pro biotyczne idealnie wpływają na florę bakteryjną jelit, jednocześnie będąc naturalnych antybiotykiem. Pozwalają wyeliminować wszelkie bakterie chorobotwórcze, regulują przemianę materii oraz wspierają układ odpornościowy organizmu.
Dostępne opakowania:
Woreczek foliowy 0,5 kg;
Woreczek foliowy 1 kg;
Woreczek foliowy 2,5 kg;
Wiaderko 1 kg - kapusta kiszona surówkowa;
Wiaderko 3 kg;
Wiaderko 5 kg;
Kapusta z beczki luz - 10 kg;
Kapusta kiszona doypack z zamknięciem strunowym 1,2 kg;
Sok z kiszonej kapusty 0,5 l.
Skład: kapusta biała, woda, sól kamienna, marchewka.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 109 kJ / 26 kcal.
Tłuszcz: < 0,1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone : < 0,1 g
Węglowodany: 3,38 g
W tym cukry: 2,56 g
Błonnik: 4,14 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,22 g