KAPUSTA KISZONA
Kapusta jest kiszona metodą naturalną, który polega na samoczynnym i powolnym procesie kiszenia wspomaganym dodatkiem w postaci soli kamiennej.
Występujące w kiszonkach bakterie pro biotyczne idealnie wpływają na florę bakteryjną jelit, jednocześnie będąc naturalnych antybiotykiem. Pozwalają wyeliminować wszelkie bakterie chorobotwórcze, regulują przemianę materii oraz wspierają układ odpornościowy organizmu.
OGÓRKI KISZONE
Ogórki kiszone są wg. tradycyjnej receptury w beczkach, w okresie letnim po zbiorach.
Do produkcji ogórków kiszonych wykorzystywane są ogórki pochodzące z własnej plantacji w połączeniu z innymi dodatkami, które tworzą produkt o niepowtarzalnym smaku i kruchości.
Kiszenie sprawia, że stają się lekkostrawne i pełne wartości odżywczych, nie tylko wspomagając proces odchudzania, a także korzystnie wpływając na organizm, wzmacniając go. Świetnie nadają się także do oczyszczania organizmu z toksyn.
ŻUR/BARSZCZ
Nasz produkt powstaje z najlepszej jakości polskiej mąki i czosnku w powolnym procesie kiszenia, w 100% z naturalnych produktów, bez konserwantów i innych sztucznych barwników.
Uzyskany efekt fermentacji oddaje pożądany naturalny proces ciemnienia i mętności, co daje dawny smak żuru / barszczu naszych prababć i babć.
MASZ PYTANIA? SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI !