Firma „Żurcet ” jest rodzinną, prężnie rozwijającą się firmą, która istnieje na rynku od 1989 roku. Specjalnością firmy jest produkcja ogórków kiszonych, kiszonej kapusty oraz żurku. Produkcję zapoczątkowali nasi dziadkowie wg. starej receptury, która przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.

Nasze pola zlokalizowane są na obszarze Jury Krakowsko Częstochowskiej, sąsiadując z największym w Polsce zagłębiem kapuścianym w Charsznicy.

Wszystkie produkty pochodzą z naszych własnych upraw, gdzie od pokoleń się sieje, sadzi, a później zbiera i kisi kapustę oraz ogórki. Samodzielna uprawa oraz doświadczenie pozwala uzyskać niepowtarzalny smak, zapach oraz wysoką jakość produktów.

Powolny proces kiszenia jest sekretem uzyskania najwyższych wartości odżywczych, w tym naturalnej witaminy C oraz witamin z grupy B.

Specjalnością naszej firmy jest produkcja:

Żurku;

Barszczu białego;

Kapusty kiszonej;

Ogórków kiszonych;

Soku z kapusty.

Korzystanie z tej witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Zmiany warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies można dokonać w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na temat cookies.